,,Protest de Atenționare” organizat de Sindicatul Ambulanța Cluj

În această dimineaţă între orele 10-12, personalul Sindicatului Ambulanţa Cluj a protestat în curtea Serviciului de Ambulanţă Cluj.

Această acţiune sindicală a fost organizată pe fondul nemulţumirilor generate de situaţia actuală a serviciilor de ambulanţă. 

Precizăm astfel principalele motive, pentru care personalul S.A.J Cluj a protestat:

,,Creșterea timpilor de așteptare la solicitările pe 112."

"Mult trâmbițatul ,,spor de recunoștință” acordat de Statul Român angajaților din S.A.J.-Cluj care a fost în valoare de 7 lei , 23 lei,  53 lei, deci sume ,,astronomice" impozitate cu 43%, care au dus la o stare de nemulțumire în rândul angajaților."

"Personalul operativ care a fost angajat pe Starea de Urgență a fost reangajat după o lună, până în 13 decembrie, cu drept de prelungire. (Menționez că asistenții medicali au lucrat ca şi voluntari ajutându-ne la recoltări)."

"Starea accentuată de oboseală a personalului (medici, asistenți medicali, ambulanțieri, operatori radio) care timp de 8 luni a dus o luptă continuă cu acest inamic invizibil, prestând 100 de ore de gardă pentru acoperirea deficitului de personal."

"Protestul de Atenționare" nu va afecta capacitatea de intervenție a S.A.J. Cluj”, a spus Rareș Ghilea, liderul de sindicat al S.A.J Cluj.