Proiect al CJ Cluj pentru cumpărarea de microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune ale județului

 

Consilierii județeni se vor întruni în ședință joi pentru a aproba un proiect ce are în vedere cumpărarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta 15 - Educație.

Valoarea totală a proiectului Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj este de 36.442.179,20 lei (inclusiv TVA) din care 30.172.560,00 lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA în valoare de 5.732.786,40 lei, cheltuială asigurată din bugetul de stat, precum și cheltuieli neeligibile în cuantum de 536.832,80 lei (inclusiv TVA).

Potrivit referatului ce însoțește proiectul de hotărâre, prin implementarea proiectului Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj se urmărește asigurarea unor mijloace de mobilitate pentru elevii din zonele cu o populație scăzută, facilitând accesul acestora la o educație de calitate.

Implementarea proiectului este estimată a se realiza în intervalul iulie 2023 – decembrie 2024.

În ședința de joi a consilierilor județeni va fi semnat și un acord de colaborare pentru realizarea proiectului între Consiliul Județean Cluj, în calitate de solicitant eligibil, și 34 de comune din județ, în calitate de beneficiari ai investiției.