Programările pentru eliberarea cărţii electronice de identitate au fost epuizate din prima zi a lansării proiectului pilot. Câte persoane au optat pentru emiterea acesteia?

Programările pe următoarele 30 de zile pentru eliberarea cărţii electronice de identitate (CEI) la Cluj-Napoca au fost epuizate din prima zi a lansării proiectului pilot.

"În acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii cărţi electronice de identitate", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis de AGERPRES.

În funcţie de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide şi un al doilea ghişeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

Termenul de emitere/înmânare a CEI este cuprins între 15 şi 20 de zile. Totuşi, pentru prima etapă, având în vedere că după realizarea CEI, aceasta trebuie să fie supusă unor teste complexe, pentru cererile preluate în intervalul 2-6 august, documentele vor fi eliberate în perioada 23-25 august, arată sursa citată.

"Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate şi va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice. Emiterea cărţii electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituţionale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituţional al serviciilor publice, cât şi facilităţile de care cetăţeanul român va putea beneficia odată cu deţinerea noului document", a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în contextul lansării cărţii electronice de identitate.