Primii medici clujeni au fost vaccinați anti-COVID la Spitalul de Boli Infecțioase

Campania de vaccinare a debutat astăzi la Cluj urmând ca în perioada 27-31 decembrie alte aproximativ 90 de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze, să beneficieze de vaccin.  La Cluj, în primă fază, a ajuns un lot de 375 de doze anti-Covid-19.

Prima persoană vaccinată duminică dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj a fost doctorul Violeta Briciu, directorul medical al unității medicale.  Începând cu ora 10, alte patru persoane au fost vaccinate în această dimineața. Este vorba despre Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie și Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

„Este o zi istorică pentru județul Cluj și pentru România. Prima persoană vaccinată în județ este doamna doctor Violeta Briciu. Va urma faza 1, cu personalul medical din Cluj, circa 12.5000 medici. Faza doi cuprinde persoane din grupe de risc, persoane vârstnice și cu boli cronice. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj. În faza doi vor intra și persoanele din centrele rezidențiale care vor fi vaccinate voluntar. Vaccinul este soluția penru a scăpa de această pandemie. Oamenii trebuie să aibă încredere că vaccinul este soluția. Este cât se poate de sigur acest vaccin. Cum a spus și domnul primar Emil Boc, ne vom vaccina în public”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, duminică dimineață.