Primarul din Floreşti anunţă că se va rezolva situaţia zonei Terra. A fost lansată procedura de licitaţie

Primarul comunei Floreşti, Bogdan Pivariu, a anunţat că va fi rezolvată situaţia zonei Terra.

El a declarat că a fost lansată procedura de licitaţie.

“Am inițiat procedura de licitație pentru Proiectul “Modernizare străzi si amenajări urbanistice - prin extindere platformă drum, comuna Florești”.

Proiectul cuprinde două loturi, primul prevede soluționarea problemelor cauzate de lipsa canalizării menajere și pluviale, apă și iluminatul public, iar cel de-al doilea lot se referă la platforma drum prin care tratăm problemele drumului îngust, a curbei cu raza mică și a gardurilor intrate pe carosabil”, a anunţat Pivariu.

Proiectul are o valoare totală de 11,3 milioane lei, susținut din fonduri de la bugetul local și fonduri guvernamentale, prin programul național de investiții "Anghel Saligny" .

“Mă voi asigura că problemele cauzate de acest tronson de drum să fie depășite cât mai curand.

Am demarat deja lucrări ample de extindere a rețelei stradale din localitate și asigurarea infrastructurii solide pentru rezistență corespunzătoare pe străzile existente. În acest fel ne asigurăm de accesibilitatea, confortul și siguranța tuturor cetățenilor.

Vom crea noi trasee de străzi care să unească străzile existente pentru că avem nevoie de asigurarea unei accesibilități sporite și de noi căi de acces, către noi dezvoltări urbanistice”, a mai precizat Primarul comunei Floreşti.

Vor avea loc următoarele ajustări:

  • lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus;
  • lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1;
  • lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu.

Realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect aduce următoarele avantaje:

  • îmbunătățirea condițiilor de circulație auto;
  • creșterea gradului de siguranță a circulației publice;
  • scăderea gradului de poluare;
  • redarea unui ambient plăcut zonei.