Primăria din Cluj va demara propria campanie de vaccinare cu vedete locale

Primăria Clujului va demara propria campanie de vaccinare locală de vaccinare în care vor fi implicate mai multe vedete locale.

Primarul Emil Boc a spus că susţine această acţiune, pentru că la nivel local campania de vaccinare trebuie să ajungă la toţi oamenii şi acest lucru ar fi posibil prin intermediul persoanelor influente din comunitate în care oamenii au încredere.

„Eu cred că această pandemie poate fi învinsă prin știință și cu ajutorul conștiinței. De fapt, așa spunea și fondatorul școlii medicale clujene, Iuliu Hațeganu, că medicina este știință și conștiință. Și aici avem nevoie de știință, și anume de vaccin, dar avem nevoie și de conștiință. Or, conștiința înseamnă în acest caz încredere. Cum putem cultiva încrederea? Adresându-ne acelora care pot să inspire încredere la nivelul comunităților locale. Ce vrem să facem noi: să completăm campania națională de susținere a vaccinării cu o campanie locală, dar care nu se rezumă doar la vedete, la actori, la rectori, la aleși locali.

Trebuie să ne adresăm oamenilor din microuniversul lor, adică în cine are încredere omul de la bloc? Are încredere în președintele asociației de bloc, de exemplu, pentru că l-a ales să-i gospodărească banii. Are încredere, poate, în șoferul cu care merge dimineața în transportul în comun. Are încredere în profesorul care are grijă de copilul lui la școală sau e diriginte.

Adică vrem să coborâm acest nivel de discuție la firul ierbii, pentru a cultiva și mai mult încrederea în vaccin și, repet, dincolo de campania generală, care se focalizează pe persoane publice, nu este suficient, după părerea noastră, ci trebuie să coborâm în microuniversul unde cetățeanul trăiește cu adevărat și să găsim acele persoane în care el are încredere la acel nivel”, a declarat Emil Boc.

În aceeaşi ordine de idei Emil Boc a mai spus şi faptul că, această campanie nu este una doar de informare ci şi de motivare şi conştientizare.

„În pandemie trebuie să vorbească oamenii de știință, iar ei ne spun clar: prin vaccin reușim să trecem de această pandemie mult mai ușor. Iar pentru asta avem nevoie de sprijinul și de implicarea ficăruia dintre noi. Deci, această campanie nu va fi doar una de informare, ci și de motivare, conștientizare și de implicare a oamenilor în procesul de vaccinare”, a declarat Boc.

Această idee aparţine consilierului local Alexandra Oană care vrea să implice vedetele locale în campania de vaccinare.

Alexandra Oană a precizat faptul că, societatea nu va putea reveni la normalitate decât dacă 70% din populaţie va fi imunizată.