În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Eugen Olariu de la NapocaFM, președintele Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Cluj (SLIPC), Lucia Cojocaru a vorbit despre problemele din învăţământ.
Aceasta a menţionat că, îşi doreşte ca şcolile să fie cât mai mult timp deschise. Ea a spus că, învăţământul online este o alternativă, la care se recurge în situaţii de criză.
“Este îngrijorătoare rata de incidență din Cluj. Sperăm să continuăm în format fizic. Învățământul online este doar o alternativă a învățământului. Doar în cazuri de criză se poate spune că se va recurge la acest proces de învățământ. Nu ne dorim acest lucru. Într-adevăr sunt deja unele unități de învățământ în județul Cluj care au trecut la învățământul online. Este un pericol, pentru că știm de anul trecut că nu s-a făcut chiar învățământ cum trebuie și de calitate, având în vedere că au fost unele lipsuri în procesul de învățământ”, a menţionat Lucia Cojocaru.
De asemenea, preşedintele SLIPC a precizat că, toţi copiii ar trebui să aibă şanse egale la învăţătură.
“Din păcate asistăm în fiecare an școlar la multe promisiuni și când începem școala ne dăm seama că într-adevăr sunt în multe unități de învățământ anumite carențe și aici vorbim de echipamente școlare, de acele tablete sau laptop-uri sau nu au conexiuni de internet. Asta se întâmplă mai ales în mediul rural. Aici este durerea mea cea mare. Copiii din mediul rural trebuie să aibă șanse egale, iar șansele egale la învățătură din păcate nu le au toți copiii în țara aceasta. Vorbim aici de sate în care se ajunge foarte greu, în care foarte mulți copii merg pe jos la școală. Colegii noștri fac naveta în sate care sunt izolate. Acest lucru îngreunează procesul de învățământ. Nu se poate face pe un telefon, pe caieţel, pe bilețel. Acest învățământ nu are niciun rost. Credem că sunt lipsuri și mulți copii din mediul rural nu au posibilitatea să învețe la un nivel ridicat”, a precizat Lucia Cojocaru la NapocaFM.