Preşedintele Comisiei Europene: România, un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat, joi, că România este un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa.

"România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România a ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii. România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova. România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat", a spus Ursula von der Leyen, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost primită, joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.