Poliţia locală revine la primărie

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat faptul că, Guvernul va decide trecerea poliţiei locale din nou la primării.

„La solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la poliția națională", a spus Lucian Bode.

De asemenea, Lucian Bode a mai spus că, Guvernul va decide şi reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor.

„Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine (n.r. astăzi) vom lua această decizie", a spus Lucian Bode.