Peste 1.500 de garaje au fost demolate în Cluj-Napoca. Câte vor mai fi desfiinţate până la sfârşitul anului?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat că până în prezent au fost demolate 1.533 de garaje în oraş.

El a spus că alte 617 garaje urmează a fi desființate pana la sfârșitul anului pentru a crea parcări în toate cartierele orașului.

“Am fost astăzi în vizită de lucru în zona străzilor Gorunului și Scorțarilor din cartierul Mărăști, unde au fost demolate 57 garaje pentru a crea locuri de parcare.

Primăria Cluj-Napoca amenajează noi locuri de parcare și spații verzi în locul garajelor desființate. Activitatea continuă în toate cartierele orașului, 2.150 garaje fiind propuse pentru demolare în 2022.

De asemenea, în urma demolării garajelor se vor amenaja parcări sigure pentru biciclete, acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Locațiile prevăzute pentru noi parcări sigure pentru biciclete: Rapsodiei nr.12, Alverna nr.61, Petuniei nr.7 și Ciocârliei nr.1 - Lacul Roșu nr.2.

Restructurarea și regenerarea urbană în toate cartierele orașului reprezintă o prioritate pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca. Realizarea acestor lucrări de interes public are ca scop alinierea Clujului la rigorile urbanistice actuale și creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban”, a transmis Boc, pe pagina sa de Facebook.