Paul Siserman invitat la NapocaFM a vorbit despre situaţia din prezent din industria HoReCa.
“Nu s-a rezolvat nimic. Promisiunile au fost multe. Au fost foarte multe. S-au făcut și niște granturi care promiteau un ajutor substanțial pentru cei care sunt în situația în care sunt. Din păcate, guvernul se pare că are alte priroritati și s-a oprit totul. Adică au început promisiunile cu granturile, cu ajutoarele. Mulți dintre colegii mei sau dintre proprietarii de business-uri în acest domeniu, în domeniul ospitalității și-au făcut proiecte, au depus dosarele, a fost totul bine și frumos și ce să vezi, din păcate ANAF-ul și-a făcut treaba mai multe decât trebuie, adică excesul de zel pe care l-a făcut ANAF-ul s-a concretizat în blocarea unor conturi al unor firme care așteptau ajutoare de la stat. Adică au intrat într-un cerc vicios. Nu știu care a fost problema, dar de suferit am suferit noi.
Au fost efectiv firme care s-au trezit cu conturile blocate de către ANAF și mare parte dintre oameni știu foarte bine, că tu trebuie să aduci bani de acasă sau bani din alte surse, pe care să îi folosești în momentul în care vrei să îți deblochezi contul, ca apoi contul respectiv să îl poți folosi.
Cei de la putere au uitat de noi sau nu sunt interesați sau probabil au alte priorități. Nu am fost destul de vocali. Am ales propabil, eu fiind unul din inițiatorii primului protest din România pentru industria HoReCa și nu am reușit să conving atât angajaţii cât și proprietarii de business-uri. Am fost foarte puțini. Probabil trebuia să fim mai mulți sau mai uniți”, a declarat Paul Siserman la NapocaFM.
De asemenea, Paul Siserman a declarat că, oamenii din industria HoReCa sunt disperaţi.
“Piezișa cred că e exemplul cel mai bun a situației existente astăzi în tot ce înseamnă industria ospitalității. Adică oamenii sunt disperați, sunt pe butuci. Locaţiile închise, locaţiile cu personal în șomaj. Există 2 situațîi foarte urâte pentru angajați, una este cea în care sunt în șomaj în mare parte dintre ei și care au încercat să se reorienteze, mulți dintre ei pe care îi cunosc au ajuns să facă curierat. Sunt alții care sunt în șomaj, dar acest șomaj, în momentul în care s-a ridicat starea de urgenţă s-a închis. Adică nu mai poți să îi trimiţi în șomaj şi să mai poți să primești ajutor de la stat. Oamenii au ajuns la o suprasaturație psihică a ceea ce au ajuns să trăiască zi de zi. Nu știu ce să facă. Sunt proprietari de business care au tras cu dinţii de oamenii care știau că ii ajută să meargă înainte, care i-au ajutat să își crească business-ul și au preferat să îi țină. Acei proprietari sunt la capătul puterilor”, a declarat Paul Siserman.
Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/362111981768216