Patru spitale clujene vor beneficia de echipamente medicale ultramoderne

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 iulie, darea în administrare către patru spitale clujene a unor echipamente medicale necesare gestionării crizei sanitare COVID-19.

Până în acest moment au fost achiziționate și au fost predate spre utilizare nu mai puțin de 355 de noi dotări utile în lupta cu pandemia.

„Am considerat că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a asigura medicilor toată infrastructura necesară pentru a lupta eficient cu boala. Nu ne vom opri aici, numeroase alte echipamente ultramoderne vor intra în dotarea spitalelor clujene”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj.

Trei spitale din subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, cât și o altă structură medicală finanțată de forul județean, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, beneficiază de noi dotări necesare în lupta cu SARS-COV2.

Cele două proiecte europene în baza cărora s-au achiziționat dotările au fost depuse spre finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.