Pas înainte pentru proiectul imobiliar din Borhanci

Proiectul imobiliar din Borhanci, care cuprinde și un magazin Kaufland este la faza de consultare publică, pentru ca ulterior să intre într-o ședință de Consiliu local spre autorizare.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal de urbanizare – Str. Borhanci. Etapa consultării are loc în perioada  14– 28 aprilie 2022. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Pe terenul de 27.000 de metri pătrați, acum agricol, se doreşte construirea unui ansablu mixt compus din centru comercial (n.red. care să includă şi un magazin Kaufland de mari dimensiuni), birouri, locuinţe colective, spaţii verzi. Se propune, aşadar, un corp de birouri de 1-3S+P+10E, un corp mixt (locuinţe şi spaţiu comercial) 1-3S+P+6E+R, un al treilea tot 1-3S+P+6E+R - comerţ şi birouri, corp ce include şi o grădiniţă şi o serie de de blocuri cu apartamente P+3.

Ansamblul imobiliar ar urma să fie recepționat în 2026, când – potrivit calendarului aprobat de Ministerul Transporturilor – ar fi trebuit ca Centura Metropolitană să fie finalizată. Iar astfel, problema traficului ar fi rezolvată. Numai că Centura este deja în întârziere și sunt infime speranțe să o vedem gata în 2026, scrie Media9.

Benefiarul proiectului din Borhanci este firma NAPOCA CITY RESIDENCE SRL, controlată de familia Dunca (n.red. care deţin şi restaurantul Baracca), Iulian Iuga (n.red. afaceri în domeniul IT) și Toth Zsolt Szilard, care a fost implicat într-un scandal imobiliar în Bucureşti, pe vremea primarului Sorin Oprescu, dar care şi este acționar al unei firme din grupul care dezvoltă hipermarketuri Kaufland în România.