(P) Cel mai potrivit birou pentru copii – De ce trebuie să ţii cont pentru a face cea mai bună alegere?

Un copil care a ajuns la vârsta grădiniţei sau a şcolii are nevoie de o zonă de lucru. Găsirea celui mai bun birou pentru copii este un pas important în asigurarea confortului. Având în vedere că oferta magazinelor de specialitate include numeroase variante de mobilier, GreenForest face recomandări pentru amenajarea celui mai potrivit birou pentru copii.

Cum alegi un birou pentru copil în funcție de înălțime?

Biroul trebuie să aibă o dimensiune adecvată vârstei şi înălţimii copilului. Un birou trebuie să-i permită să stea aşezat confortabil, cu picioarele pe podea și cu brațele la un unghi de 90 de grade atunci când scrie sau tastează. Birourile cu înălțime reglabilă sunt opțiuni excelente, deoarece pot crește odată cu copilul. De exemplu, dacă înălțimea copilului este de 119 cm, ideal ar fi să aibă o masă cu înălțimea de 53 cm, dar şi un scaun adecvat pentru această înălțime. O masă de 66 cm înălţime este potrivită pentru o persoană cu înălțimea de 157 cm dacă lucrează de pe scaun. Tot o masă de 66 cm înălţime este potrivită pentru un copil cu înălțimea de 110 cm dacă lucrează din picioare. De asemenea, blatul pentru lucru ar trebui să fie suficient de spațios pentru a găzdui materialele de studiu și un computer, dacă acesta din urmă este necesar.

Reprezentanţii GreenForest fac precizări şi despre ergonomia biroului, care ar trebui să permită o postură bună, cu partea superioară a monitorului (dacă se folosește unul) la nivelul ochilor și brațele într-un unghi confortabil atunci când copilul tastează sau scrie. Din acest motiv, compania recomandă birourile care vin cu caracteristici reglabile și care pot fi benefice pe măsură ce copilul crește.

scaun birou 3

De asemenea, şi materialele sunt importante în alegerea unui birou pentru copil, deoarece acestea trebuie să fie rezistente.

Potrivit specialiştilor, ar fi bine ca oamenii să meargă fizic în magazine pentru a vedea şi încerca biroul pe care doresc să îl achiziţioneze.

Nevoile de depozitare

În funcție de vârsta copilului și de obiceiurile de studiu ale acestuia, ar putea avea nevoie de sertare, rafturi sau compartimente pentru a-și păstra organizate cărţile, articolele de papetărie sau alte bunuri. În această situație, indicat este ca oamenii să se gandească la o completare a biroului cu corpuri pentru depozitare.

Specialiştii spun că nu trebuie scăpat din vedere aspectul unui birou. Un birou pentru un copil mic ar fi bine să fie viu colorat sau cu personaje din desene animate. Atunci când biroul este pentru un copil cu o vârstă mai mare sau chiar pentru adolescent ar fi bine să fie din gama culorilor sale preferate.

GreenForest s-a consacrat în decursul timpului ca fiind principalul producător român de mobilier pentru birou, atât prin cota de piață cât și prin dezvoltarea de produse inovative și performante. Astfel, mobila de birou produsă în Timișoara a ajuns să asigure posturi de lucru pentru peste 100.000 de persoane din România și din alte țări europene.

Lansarea pe piață a propriilor soluții de compartimentare cu sticlă (prin parteneriatul cu compania BAMER din Portugalia), integrarea soluțiilor acustice și de compartimentare Fantoni (Italia), extinderea ofertei de mobilă de birou prin intermediul colaborării cu firma Sedus din Germania, precum și dezvoltarea propriei echipa GreenForest pentru managementul proiectelor de fit out dau conținut mesajului de comunicare GreenForest: “professional furniture and fit out for a great office experience”.

GreenForest are deschise magazine în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Timişoara.

În Cluj-Napoca magazinul se află pe strada Septimiu Mureşan nr. 5-7 şi este deschis de Luni până Vineri între 9.00-17.00.