În cadrul emisiunii România 4.0 de la NapocaFM, consilierul judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi membrul fondator USR Cluj, Ovidiu Nistor a vorbit despre schimbarea pe care noua generaţie vrea să o aducă în societate.
Ovidiu Nistor spune că, un tânăr politician poate învăţa politică repede.
“Unii ar putea considera lipsa de experiență un handicap. Însă din fericire și politica se învață repede. Îți dai seama de proceduri, de tot ce e în spate. Acum este o perioadă puțin mai ciudată, trecând prin pandemie, de exemplu la noi, la Consiliul Județean, nu ne-am întâlnit fizic, nu am apucat să ne cunoaștem între noi, nu am cunoscut angajați din Consiliul Județean, dar de fiecare dată când avem întrebări, îi sunăm și primim răspuns imediat la orice cerere. Începem să învățăm. S-ar putea să dureze această perioadă de acomodare, 6 luni, 1 an. Orice tânăr politician se poate adapta și poate învăța repede. Fără entuziasm nu s-ar mișca nimic în lumea aceasta.
Sfatul meu este să se înscrie și să se implice în mod constant, pentru că politica este un domeniu extrem de fluid în care dacă o perioadă ești absent efectiv lumea parcă uită de tine. Tot timpul trebuie să te implici. Partidul este o organizație vie”, a menţionat Ovidiu Nistor la NapocaFM.
Ovidiu Nistor a vorbit în cadrul emisiunii România 4.0 şi despre activitatea sa în funcţia de consilier judeţean.
“Activitatea de consilier județean nu este o activitate constantă. Avem cel puțin o ședință pe lună, cea ordinară, mai avem ședințele de comisie și mai avem și ședințele extraordinare. Multă lume acum are impresia că eu lucrez la Consiliul Județean și că eu merg în fiecare zi la birou, la muncă. Nu, asta este o funcție deliberativă. Dezbatem când sunt ședințe. În mod normal cu toții avem job-uri. Ne ocupăm fiecare de altceva și acolo ne întâlnim pentru a dezbate proiectele de dezvoltare ale județului”, spune Ovidiu Nistor.
De asemenea, consilierul judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi membrul fondator USR Cluj, Ovidiu Nistor a mai spus că, cetăţeanul este cel care va spune dacă îţi faci treaba aşa cum trebuie în mandat.
“În politică aceste funcții alese, cum suntem noi consilierii și parlamentarii, nu au un mandat imperativ, în sensul în care noi dacă promitem ceva în campanie, nu putem fi trași la răspundere sau nu ne pierdem mandatul dacă nu bifăm toate promisiunile electorale. Degeaba promiți tu sau chiar vrei să faci anumite proiecte, dar dacă nu ai susținere politică sau dacă nu ai majoritatea care să le susțină, din păcate nu prea ai cum să le implementezi. Din fericire sau nefericire singurul care poate face această evaluare este cetățeanul. Alegătorul îți dă un vot în alb, îți dă un mandat de încredere și peste 4 ani el vine și spune dacă te-ai descurcat sau nu te-ai descurcat”, a declarat Ovidiu Nistor la NapocaFM.