Onisim Dorneanu și Avram Gal s-au asociat pentru fondul imobiliar „Bridge-Loan” - Investiții de 350 de milioane de dolari din SUA pe piața imobiliară din România

Onisim Dorneanu, investitor imobiliar din SUA, se asociază cu Avram Gal, urmărind să canalizeze o primă strângere de fonduri de 350 de milioane de dolari, către piața imobiliară din România pentru a reduce decalajul financiar din acest domeniu.

„Bridge-Loan”, considerat a fi primul fond imobiliar din România, este o nouă linie de start pentru Dorneanu, care operează momentan în SUA și țintește o închidere finală de 500 de milioane de dolari pentru fondul care a obținut deja susținerea de la principalii manageri de active, fondurile de pensii și investitorii instituționali, scrie Clujust.ro.

Prin intermediul acestui fond, antreprenorii imobiliari din România vor putea profita de oportunitățile imobiliare pe termen scurt, pentru a asigura finanțarea pe termen lung.

Intenţia lui Avram Gal este nu numai de a mobiliza acest capital de investiţii care să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor şi a ţării, ci şi de a încuraja alţi investitori din SUA să urmeze exemplul lor.

Fondul imobiliar „Bridge-Loan” va juca un rol esenţial în reconstruirea sectorului imobiliar românesc şi va crea bazele potrivite pentru ca acesta să crească în continuare.

Cu acest fond, echipa este dispusă să pună bazele pentru proiecte rezidențiale pozitive din punct de vedere energetic și proiecte de clădiri de birouri „zero energie” și să demonstreze investitorilor de ce acest concept inovator este viitorul.

Onisim Dorneanu: „Concentrându-ne pe sectoarele noastre bazate pe nevoi, cum ar fi locuințele la prețuri mai mici, accesul facil la capitaluri proprii, rația LTV mai bună, vom putea genera profituri financiare stabile pentru investitorii noștri și vom oferi clienților accesibilitatea și durabilitatea acestor servicii, în comunitatea în care se află”.