O nouă companie aeriană va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a anunţat startul operațiunilor unei noi companii aeriene regionale, care va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen.

Începând de luni, 5 septembrie, compania aeriană Aeroexpress Regional va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașele Budapesta și Debrecen din Ungaria. Zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri şi vineri pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Debrecen –Cluj-Napoca – Budapesta, deservind astfel în mod simultan traficul de pasageri pentru cele 3 orașe.

Zborurile spre cele două orașe ale Ungariei vor deservi întreaga regiune, iar zborul spre Budapesta prezintă un interes deosebit, având în vedere faptul că restabilește de astăzi o legătură aeriană istorică și de tradiție.

aeroport cluj 14

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii privind acestea puteți regăsi AICI.

Aeroexpress Regional este un start-up maghiar, iar partenerul acestei companii aeriene este BASe Airlines, care este prezentă pe piață de 31 de ani și a acumulat o experiență considerabilă în domeniul zborurilor regionale din Europa. BASe Airlines, a participat anterior şi la operarea zborurilor regionale ale Malév cu cele trei avioane ale sale de tip Embraer 120.

Avionul de pasageri cu turbopropulsoare de tip Embraer 120 ER, utilizat de compania aeriană,  este de fabricație braziliană, fiind dezvoltat special pentru operarea eficientă și economică a zborurilor regionale pe distanțe scurte. Viteza de croazieră este de 552 km/h fiind asigurată de două motoare Pratt&Whitney de 1.800 de cai putere fiecare, iar altitudinea maximă de croazieră a aeronavei este de 8.500 de metri.