Nu toţi medicii sunt de acord cu vaccinarea

În judeţul Cluj doar 12.500 de cadre medicale sunt de acord să se vaccineze anti-Covid-19.

”Etapa întâi se adresează personalului sanitar și social, din domeniul public și privat. Luni dimineața, au fost distribuite 3.565 de doze de vaccin, către cele 19 centre din județ, cu mențiunea că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și-a încheiat vaccinarea. Toate vaccinurile au ajuns pe tot județul.

Sunt 12.500 de cadre medicale pentru această etapă. Listele sunt făcute de așa natură să se poată suplimenta pentru cei care decid ulterior să se vaccineze”, a declarat subprefectul Clujului, Irina Munteanu.

De săptămâna viitoare tot personalul care intră în contact direct cu pacientul va putea să se vaccineze.

”În prima etapă intră personalul care deservește spitalele. De săptămâna viitoare intră studenții, cadre universitare care au contact cu pacientul, intră voluntarii, rezidenții, adică tot personalul care are contact cu pacientul. Inclusiv farmaciștii și stomatologii”, a declarat directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu.

Directorul Medical al Spitalului Municipal din Cluj-Napoca Micu Bogdan a precizat că acum sunt 468 de cadre medicare care nu vor să se vaccineze.

”Este un trend care apare pe mediile de socializare. Mulți sunt sceptici, dar dacă la început am avut numai 350 înscriși pe listă, o dată cu începerea campaniei de vaccinare, văzând că nu sunt efecte adverse, zilnic trimitem un supliment de liste la DSP. Acum suntem la 468 de cadre medicale care nu vor să se vaccineze”, a spus dr. Micu Bogdan.