Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă

 

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

S-au înregistrat 89 de voturi "pentru", 161 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", a fost semnată de 55 de deputaţi USR şi ai Partidului Forţa Dreptei.

Deputatul USR Adrian Wiener a afirmat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că "nenorocirea României" este că PNRR, un proiect de ţară, a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL - partide "eviscerate ideologic".

"Domnule ministru Rafila, nenorocirea României este că PNRR-ul, acest proiect de ţară al generaţiei noastre, a ajuns să fie implementat de PSD şi de un PNL eviscerate ideologic. Dar mai presus de toate PNRR-ul pe Sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma Sănătăţii, domnule ministru Rafila. Aţi venit la minister proiectând imaginea unui om al sistemului de Sănătate conectat la realitatea medicală, fluturând titluri academice şi v-aţi erijat într-un profesionist pornit să facă reforme şi politici de sănătate publică mai degrabă decât un om politic. Foarte repede însă suficienţa şi nepăsarea au înghiţit orice urmă de speranţă", a declarat Adrian Wiener la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a devoalat mecanismele de "sifonare a banilor publici" care au fost puse la punct în PNRR, a declarat luni ministrul Alexandru Rafila.

"Aş vrea să mă refer la semnatarii şi promotorii acestei moţiuni a minciunii, a dezinformării, a atacurilor la persoană care nu fac altceva de doi ani de zile decât să încerce să dinamiteze sistemul de sănătate. Nu există niciun fel de abordare constructivă, nu există niciun fel de sugestie constructivă, doar demagogie, minciuni, atacuri la persoană. În ultimul an şi jumătate m-am întrebat de ce se întâmplă acest lucru? De ce acest atac permanent la Ministerul Sănătăţii? Pentru că Ministerul Sănătăţii, şi ei ştiu că eu ştiu, a devoalat mecanismele de sifonare a banilor publici care au fost puse la punct în PNRR. În PNRR nu se vor mai fura bani aşa cum dumneavoastră v-aţi imaginat", a afirmat ministrul prezent la dezbaterea moţiunii simple "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", iniţiată de deputaţii USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a mai declarat că moţiunea depusă la Parlament împotriva sa este rezumatul unor postări de Facebook ale unei persoane care "nu este nici medic şi nu are niciun fel de experienţă în conducerea unităţilor medicale".