Modernizarea Drumului Apusenilor, aproape de finalizare

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în etapa finală a proiectului.

Așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.

În acest context, a fost finalizată asfaltarea unui nou sector în lungime de 7 km, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 km.

În același timp, se lucrează în ritm susținut la șase din cele șapte poduri situate pe traseul drumului.

Ultimul sector, în lungime de 10 km, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent a trecut de 90%.

“Aşteptăm momentul încheierii lucrărilor de asfaltare, un pas uriaş către finalizarea întregii investiţii. Importanţa acesteia, pentru întregul areal al Munţilor Apuseni, este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone montane ale judeţului. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunităţi reale de dezvoltare economică, socială şi turistică”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.