Mircea Abrudean: Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo

Prefectul Clujului Mircea Abrudean a declarat faptul că oamenii nu respectă regulile şi îi roagă pe clujeni să nu mai meargă în mall-uri şi să facă poze la aglomeraţie şi să le arate.

”Oamenii vin și tot ei sunt supărați că e plin mall-ul și fac poze și le pun pe Facebook. Le-am spus de fiecare dată să nu mai meargă în mall ca să facă poze și să ne arate cât e de aglomerat, pentru că știm. Dacă am sta toți acasă și ne-am duce temporizat la mall, nu toți sâmbăta, duminica și în jurul prânzului ca să bem o cafea pe acolo. Știm foarte bine că foarte multă lume merge la mall ca să aibă activități. Asta este viața.

Evident că mall-urile sunt pline pentru că vin foarte mulți din județele adiacente. După cum știm în fiecare weekend ajung zeci de mii de oameni din județele limitrofe, care vin la mall”, a declarat Mircea Abrudean.

Mircea Abrudean a precizat şi faptul că a vorbit cu administratorii mall-urilor şi le-a spus să respecte regulile. El a spus că degeaba ei asigură regulile, dacă magazinele nu le respectă.

“Le-am pus în vedere unităților economice, administratorilor mall -urilor, dar și magazinelor să păstreze regulile. Responsabilitatea pentru a se menține distanța aparține celor de la magazin. Degeaba noi asigurăm regulile, dacă în magazin nu se respectă regulile. Dacă sunt 50 de clienți într-un magazin de 20 de mp, atunci riscurile sunt foarte mari.

Ce pot eu să fac, pentru că altceva nu pot. Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, pentru că putem face asta dimineața, după-amiaza și așa nu se fac aglomerări care cresc riscuri.

Nu este suficient să ne lamentăm, făcând poze. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo. Se pot face comenzi online și este foarte ușor”, a declarat Mircea Abrudean.