Mircea Abrudean, fostul prefect al Clujului, numit secretar general al Guvernului

 

Mircea Abrudean a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată în Monitorul Oficial.

Anterior, Abrudean a deţinut funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru, funcţie din care a fost eliberat printr-o altă decizie a premierului, iar anterior a deținut și funcția de prefect al județului Cluj.

În urmă cu două săptămâni, Ciolacu le-a cerut liberalilor o altă nominalizare pe motiv că Abrudean ar fi primit un aviz negativ la verificările de securitate, potrivit unor surse PSD citate de Libertatea. Premierul Ciolacu nu a vorbit niciodată public despre Abrudean, dar a spus că acestă problemă va fi rezolvată în interiorul coaliției de guvernare.

Întrebat dacă există probleme cu un dosar din trecutul său, Abrudean a precizat: "Aceste probleme au fost publice la momentul respectiv. Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere. Au comunicat colegii din conducere pe subiect".

Chestionat şi dacă există o incompatibilitate între el şi premierul Marcel Ciolacu, el a răspuns: "Eu nu l-am auzit pe domnul prim-ministru Ciolacu având un punct de genul acesta".