Ministrul Sănătăţii a spus că nu vor fi plătite în plus cadrele medicale detaşate în centrele de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat că niciun cadru medical detaşat în centrele de vaccinare nu va fi plătit în plus. Vor fi plătite în plus doar cadrele medicale care vin de acasă sau sunt în afara timpului de lucru.

"Nu vorbim despre o plată în plus, vorbim despre persoanele care nu sunt detaşate. Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat în centrul de vaccinare, atunci nu pune problema unei plăţi în plus. Dacă însă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat când ar ajunge banii în centrele de vaccinare.

"Este uşor ironic că vorbim despre banii pentru centrele de vaccinare. Centrele de vaccinare nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi. Sunt nişte scaune, nişte mese, trebuie să fie o temperatură de interior, un pic mai cald decât afară, nu e nimic foarte special.

Şi da, trebuie să existe un frigider. Centrele de vaccinare nu sunt aceste investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la Guvern. Vom avea standarde de cost tocmai pentru că din estimările iniţiale am văzut că sunt primării sau consilii judeţene care probabil judecând după sume pare ar fi vrut să construiască un stadion pentru 2020, profitând de rambursarea cheltuielilor de la Guvern pentru vaccinare", a explicat Ministrul Sănătăţii.