Ministrul Fondurilor Europene: Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare

Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a declarat că va aloca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare.

"Vom realoca din bani europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe. Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare. Deci, practic, disputa aceea cine va plăti pentru centrele de vaccinare este închisă, se va plăti din fonduri europene.

Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare. Este o discuţie deschisă, pentru că nu avem precedent, sunt situaţii diferite cu aceste centre, unele ţin de primării, altele ţin de direcţii judeţene, altele de alte instituţii, dar vom găsi soluţii pentru a ajunge banii cât mai rapid la autorităţile implicate", a precizat Ghinea.

Ministrul Fondurilor Europene a mai adăugat faptul că, fiind o discuţie deschisă suma menţionată este o estimare globală din acest moment, pentru că nimeni nu ştie acum cât va costa exact.

"Este o estimare globală pe care o avem în acest moment şi pentru plata personalului şi pentru centre, pentru că nimeni nu ştie în acest moment cât va costa exact, este o discuţie în desfăşurare, nimeni nu ştie exact câţi oameni vor fi implicaţi, pentru că trecem de la 200 şi ceva de centre la 900. Nu ştim în momentul ăsta câţi oameni vor fi implicaţi în vaccinare şi nici câte vor fi efectiv deschise.

Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii, dar nu este o sumă finală, este o estimare pe care o avem împreună cu Ministerul Sănătăţii", a afirmat ministrul.