Ministrul Finanțelor: Interzicerea cumulului pensie-salariu și eliminarea pensiilor parlamentarilor, impact bugetar semnificativ

Interzicerea cumulului pensie-salariu ajunge astăzi în Comisia Parlamentară. Marcel Boloș a fost întrebat care sunt așteptările și câți bani ar putea să economisească statul.

„Avem de acolo economii de cheltuieli importante și orice pas pe care îl facem pentru această gestionare eficientă a fondurilor și eliminarea risipei este foarte importantă pentru problema gestionării deficitului bugetar. Ne așteptăm să avem un impact semnificativ din implementarea acestei legi, să vedem forma în care ea va fi aprobată, de la reforma privind pensiile speciale, la eliminarea acestui cumul între salariu și pensie.

Vom continua cu alte măsuri care țin de utilizarea eficientă a banilor statului și de gestionarea corespunzătoare a resurselor limitate pe care le avem și o să avem și pe această componentă de cheltuieli, o continuare a vechilor măsuri pentru ca să putem să închidem cu bine anul acesta, anul fiscal, care trebuie să aibă măsurile luate din timp.”, a spus Marcel Boloș.

Acesta a fost întrebat ce economii se vor face referitor la pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că va fi vot în Parlament astăzi. 

„Acum, vă dați seama că dacă se elimină pensiile parlamentarilor, impactul bugetar pe care îl așteptăm și de acolo, să fie unul destul de semnificativ. Aici totul depinde cum va ieși această lege. Nu am făcut un calcul exact, urmează ca această săptămână să fie dedicată analizei pe partea de cheltuieli și vom comunica impactul bugetar al acestor măsuri. Cu cât avem mai multe măsuri de acest fel, cu atât putem gestiona mai bine problema alocărilor din banii statului și utilizării banilor statului.”, a spus Marcel Boloș.