Ministrul Educației vrea ca universitățile să contribuie la bugetul pentru bursele studenților

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a spus că vrea să convingă universităţile să contribuie la bugetul de burse, astfel încât să nu scadă numărul beneficiarilor acestora, în contextul în care cuantumul bursei urmează să crească.

Sorin Cîmpeanu a spus că, va avea o şedinţă cu reprezentanţii conducerilor universităţilor şi cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti din România, în care unul dintre obiective este să discute despre acest subiect.

„Un subiect principal (al şedinţei - n.r.) este acela al burselor studenţilor, care în proiectul de buget nu scad, dar, atunci când creşte cuantumul minim al bursei sociale de la 580 lei la 700 lei, sigur s-ar micşora numărul de burse. Dacă bugetul de burse nu scade, totuşi, prin creşterea cuantumului scade numărul de beneficiari de bursă. Unul din obiectivele discuţiei de mâine este acela de a convinge universităţile româneşti să contribuie cu ceea ce au rezerve, tocmai pentru bursele studenţeşti, să completeze aceste bugete în aşa fel încât să nu scadă numărul studenţilor beneficiari de burse, cel puţin de burse sociale", a afirmat Ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a spus că fiecare student trebuie să primească această bursă, dacă i s-a atribuit în acest an universitar.

Sorin Cîmpeanu i-a răspuns, lui Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care a declarat că principala asigurare pe care ministrul Educaţiei trebuie să le-o dea studenţilor este că „în contextul creşterii cuantumului burselor pentru 2021, indiferent de modul în care ele se vor finanţa, niciun student care actualmente primeşte nu va fi privat de această bursă începând cu semestrul al doilea".