Ministrul Educaţiei: Propun ca şcolile să continue să funcţioneze în format fizic şi acolo unde incidenţa depăşeşte 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu propune ca școlile să continue să funcționeze în format fizic și în localitățile în care incidența cazurilor Covid depășește pragul de 6 la mie, după modelul folosit pentru grădinițe.

“Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe. Sunt convins că vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului. Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași sau dacă vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri. Cele mai multe state din Europa aplică regula «Școlile se închid ultimele și se deschid primele»“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În acest moment, la o incidență a cazurilor Covid de până la 6 la mie, toate creșele, grădinițele și școlile își desfășoară activitatea cu prezență fizică. Peste acest prag, rămân deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, urmând să treacă la cursuri online, cu excepția învățământului special. Grădinițele se închid la intrarea localității în carantină, iar decizia în acest sens este luată de autoritățile locale.