Ministrul Apărării: Legea privind stagiul militar voluntar va fi aprobată în perioada următoare

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu a declarat că Legea privind stagiul miliar voluntar va fi aprobată în foarte scurt timp.

"Lucrăm şi la Legea legată de stagiul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puţin pe Facebook, în acest moment, foarte multe cereri, întrebări din partea tinerilor care vor să facă un stagiu militar. Le deschide şi o posibilitate de carieră militară acest lucru, dar în condiţiile acestea de război, văzând aceste grozăvii, oamenii simt nevoia şi este un lucru foarte bun să fie pregătiţi pentru orice situaţie. Mâine avem, cred, ultima discuţie şi trimitem proiectul pentru avizare la ceilalţi. Am discutat acest proiect şi cu alte categorii din sistemul de ordine publică şi apărare, nu numai noi suntem, dar vom supune avizării şi la alte ministere şi o să-i dăm drumul în foarte scurt timp", a declarat Dîncu, la Digi24.

El a spus că există un interes ridicat și din partea celor care își doresc să fie rezerviști voluntari în Armata României, până acum fiind depuse 1.400 de cereri.

Ministrul Apărării a mai menționat că cei care doresc să se înscrie în stagiul militar vor fi plătiți cu aproximativ 3.000 lei, depinde de grad, de studiile pe care le au și de modul în care sunt încadraţi.