Măsluirea kilometrajului, pedepsită cu închisoare! Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise

Șoferii care vor face această greșeală riscă să ajungă la închisoare. Lovitura extrem de dură va fi resimțită cel mai mult de către proprietarii care doresc să scape de mașini prin vânzarea lor și ar putea recurge la măsluirea kilometrajului. Noile prevederi legislative le vor da de gândit de două ori celor care vor să își vândă mașina, dacă se merită riscul să facă acest lucru.

O altă propunere legislativă ajunsă în Parlament vrea ca mașinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în România să nu mai poată circula pe drumurile publice. Excepție vor face  mașinile de epocă. Proiectul supus dezbaterii poate fi cititi INTEGRAL AICI

Documentul va interzice “circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România care au postul de conducere situat pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”.

Vor fi exceptate de la această interdicție autovehiculele istorice și mașinile utilitare, de pildă, cele de curățenie stradală.

Dacă proiectul va ajunge să se aplice, cei care vor conduce o mașină cu volanul pe dreapta vor risca amenzi din clasa a III-a de sancțiuni, adică de la șase la opt puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Punctul-amendă a rămas plafonat la 145 de lei și în acest an.

Pe lângă amendare, cei ce vor conduce o mașină cu volanul pe dreapta după introducerea interdicției vor rămâne și fără talonul acesteia. Singurul mod în care vor putea recupera talonul este mutarea postului de conducere de pe dreapta pe stânga.