Ludovic Orban: Performanţa în domeniul IT nu depinde de scutirile de impozit

Performanţa în domeniul IT depinde de capacitatea de creştere a cifrei de şcolarizare, de crearea unor parcuri IT şi de investiţii masive în procesele de digitalizare, nu de scutirile de impozit, a declarat vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Întrebat despre modalităţi de stimulare a dezvoltării şi performanţei în domeniul IT în afară de scutirile de impozit, preşedintele PNL a arătat că guvernul pe care l-a condus a alocat fonduri pentru digitalizare şi a punctat că în continuare vor alocate astfel de fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 "Aici performanţa nu depinde de scutirile de impozit, performanţa depinde de capacitatea noastră de a creşte cifra de şcolarizare pe învăţământul în zona IT; comunicaţii, pe crearea unor parcuri IT, a unor clustere, de investiţii masive în procesele de digitalizare atât în sectorul public cât şi în sectorul privat. Guvernul pe care l-am condus a fost extrem de atent cu zona asta, am alocat fonduri europene inclusiv pentru digitalizarea întreprinderilor mici şi mijlocii, (...) vom aloca din PNRR sume foarte importante pentru zona de digitalizare", a declarat Ludovic Orban.