Lucrări de intervenţie imediată pe un drum important din judeţul Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat, în cadrul lucrărilor de intervenție imediată, etapa de asfaltare a drumului județean DJ 161G care străbate localitatea Vaida Cămăraș.

Lucrările de remediere vizează mai multe tronsoane situate pe drumul județean DJ 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16,  de la km 0+000 la km 18+406.

“Obiectivul principal al lucrărilor este acela de a asigura pe aceste drumuri judeţene condiţii de circulaţie normale. În ceea ce priveşte continuarea operaţiunilor complexe, de reabilitare şi modernizare, noua licitaţie pentru execuţia lucrărilor se află în plină desfăşurare”, a transmis Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările de asfaltare au fost precedate de remedierea degradărilor structurale, pe anumite tronsoane, prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos. De asemenea, s-a asigurat colectarea, scurgerea și evacuarea apelor prin realizarea de șanțuri, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localității pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.

În perioada imediat următoare, după finalizarea lucrărilor de asfaltare pe raza localității Vaida Cămăraș, va fi demarată asfaltarea pe raza localităților Pălatca și Sucutard.