Lucian Bode: O parte din populaţie nu respectă regulile sanitare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a declarat că o parte din populaţie nu respectă regulile sanitare, astfel că, doar sâmbătă au fost date 7.000 de amenzi, în valoare de 1,6 miliarde de lei, agenţilor economici care nu au respectat măsurile sanitare.

"Constatăm în continuare că o parte - din fericire - mică din populaţie nu respectă regulile. Structurile MAI au avut o activitate consistentă şi doar în ziua de sâmbătă am avut peste 5.000 de agenţi economici verificaţi, peste 84.000 persoane verificate. Am aplicat aproape 7.000 sancţiuni şi, cu toate acestea, în spaţiul public vedem că anumite cluburi nu respectă regulile. Am cerut în şedinţa Biroului Executiv ca preşedintele Ludovic Orban să aducă pe masa coaliţiei în discuţie posibilitatea legală ca, pe lângă sancţiunile prevăzute în Legea 55/2020, să putem să suspendăm activitatea acestor agenţi economici care nu respectă aceste măsuri", a afirmat Bode după şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform AgerPres.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că există varianta ca în această săptămână, Guvernul să adopte un proiecte de lege prin care să fie evidenţiate condiţiile prin care se poate suspenda activitatea unui agent economic.

"Eu cred că este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie a CCR nu putem introduce noi restricţii prin ordonanţe de urgenţă. În consecinţă, avem varianta doi, ca în Guvern, în această săptămână, să adoptăm un proiect de lege care să reglementeze foarte clar în ce condiţii se poate ajunge la suspendarea activităţii unui agent economic şi ce riscă aceşti agenţi economici care nu respectă prevederile legale", a adăugat Bode.