Lista străzilor din Cluj-Napoca pe care vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și canalizare

Consiliul Județean Cluj a eliberat autorizația de construire pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca.

"Lucrările de execuție din cadrul acestei investiții de mare amploare, realizate din fonduri europene, și care vizează nu mai puțin de 36 de străzi, vor debuta în cel mai scurt timp. Ordinul de începere a fost emis și în maxim 30 de zile constructorul va prelua toate amplasamanetele și va întocmi graficul de execuție", a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În valoare totală de peste 70.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Cu o durată de execuție de maxim un an și jumătate, contractul prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Investiția prevede inclusiv construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.

În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte, pe 27 de străzi. Proiectul presupune și amplasarea a 11 stații de pompare a apei uzate și a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

Cele 36 de străzi din Cluj pe care vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și canalizare sunt:

APĂ: Strada Câmpului, Strada Valea Gârbăului, Strada Sfântul Ioan, Strada Rubinului, Strada Perlei, Strada Mugurilor, Strada Cheile Baciului, Strada Lombului, Strada Porțelanului, Strada Spicului, Străzile I. Teodoreanu și Breaza, Străzile Giuseppe Verdi și Colonie, Strada Câmpul Pâinii, Strada Henry Barbusse, Strada Dealu Fânațelor, Strada Pomet, Strada Valea Chintăului - Podu Fetei, Strada Valea Chintăului – Sere, Strada Borhanciului, Strada Soporului, Strada Vasile Lupu.

CANALIZARE: Strada Sfântul Ioan, Strada Valea Gârbăului, Strada D.D. Roșca, Strada Rubinului, Strada Perlei, Strada Garibaldi, Strada Pomet, Strada Câmpul Pâinii, Strada Odobești, Strada Ionel Teodoreanu, Strada Breaza, Strada Valea Chintăului, Strada Podu Fetei, Strada Giuseppe Verdi, Străzile Veseliei și Voievodul Gelu, Strada Speranței, Strada Reményik Sándor, Strada Dimitrie Onciul, Strada Antonio Gaudi, Strada Borhanciului, Strada Bicaz, Strada Soporului, Strada Viile Dâmbul Rotund, Strada Lombului, Strada Tudor Vladimirescu, Strada Tăietura Turcului, Strada Făgetului.