La Cluj încă nu se ştie dacă se vor redeschide şcolile. Marinela Marc: Cluj-Napoca este în scenariul galben

Inspectorul Şcolar General în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Marinela Marc a precizat că încă nu se ştie dacă se vor redeschide şcolile în Cluj-Napoca, pentru că acesta este încă în scenariul galben.

“Situaţia în judeţul Cluj arăta în felul următor: 37 de localităţi erau în scenariul verde, deci toţi preşcolarii şi toţi elevii la şcoală, 33 în scenariul galben, însemnând grădiniţele, ciclul primar şi elevii din clasele terminale, a 8-a, a12-a, a 13-a la şcoală şi 11 localităţi în scenariul roşu, asta înseamnă doar grădiniţa şi ciclul primar la şcoală. Foarte mult nu se va schimba.

Cluj-Napoca este în scenariul galben, deci sistemul hibrid. O să vedem, între scenariul galben şi scenariul verde. Mâine o să mai avem o video conferinţă cu domnul Ministru, probabil după ce va apărea acest ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii în care sunt stipulate şi anumite măsuri de siguranţă sanitară pe care şcolile trebuie să le respecte, pentru revenirea elevilor la clasă. Din discuţiile pe care le-am avut am înţeles că se doreşte ca aceste măsuri de distanţare fizică să nu mai fie la fel de restrictive, pentru că în ţările în care elevii au fost la şcoală, un efectiv complet şi ei au clase de 30 de elevi, s-a dovedit că această prezenţă a lor la şcoală nu a contribuit la creşterea ratei de incidenţă pe raza localităţii respective”, a declarat Marinela Marc, Inspector Şcolar General în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.