Klaus Iohannis: Bugetul Armatei va crește la 2,5% din PIB anul viitor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României, că este vital să investim în propriile noastre forţe de apărare pentru că există încă state tributare unei mentalităţi depăşite, care folosesc forţa armată pentru a ameninţa suveranitatea unei ţări independente. Şeful statului a spus că anul viitor vom face încă un pas înainte prin creşterea bugetului Apărării.

„Alocarea bugetară de 2% din PIB pentru Apărare, stabilită în anul 2017, a facilitat creșterea investițiilor, dotarea cu tehnică și echipamente, precum și fondurile necesare pregătirii și instruirii pentru o mai bună interoperabilitate cu aliații. Anul viitor vom face încă un pas înainte prin creșterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB, pentru a spori capacitatea Armatei de a-și îndeplini misiunile încredințate și astfel să conferim României și mai multă credibilitate în exercitarea rolului de pilon regional de securitate”, a declarat șeful statului cu ocazia ceremoniilor zilei Armatei.

Klaus Iohannis a continuat: ''Răspunsul nostru - al ţărilor NATO şi al partenerilor noştri - trebuie să fie unul decisiv şi hotărât, menit să contribuie la descurajarea acţiunilor oricărui potenţial adversar. Vă îndemn să fiţi parte activă a acestui proces de transformare şi modernizare a Armatei, să continuaţi să vă pregătiţi la cele mai înalte standarde, să vă perfecţionaţi şi să vă consolidaţi abilităţile în concordanţă cu standardele NATO, inclusiv prin valorificarea instruirii în comun cu camarazii aliaţi aflaţi în ţara noastră, pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi de apărare''.