Iulius Mall după incidentul din parcare: Vom analiza oportunitatea implementării unor noi măsuri de securitate

“Incidentul la care faceți referire face obiectul unei anchete, astfel încât detalii pot fi furnizate doar de către instituțiile abilitate. Iulius Mall Cluj acordă tot suportul autorităților prin punerea la dispoziția acestora a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă”.

Având în vedere faptul că mall-ul reprezintă un punct de atracție major în viața socială a tinerilor, adolescenți minori, care preferă să își petreacă mult timp liber în incinta și în zona mall-ului, incidentul ridică îngrijorare în ceea ce privește siguranța acestora. Departamentului PR din cadrul Iulius Mall a subliniat faptul că “Parcarea Iulius Mall Cluj este supravegheată video în permanență, iar agenții companiei care asigură serviciile de pază patrulează periodic obiectivul. În mod evident, dat fiind perimetrul amplu al Iulius Mall Cluj, nu poate fi asigurată și o prezență fizică continuă a agenților în întreg arealul, cu atât mai mult cu cât în situația de față imaginile indică adolescenți care își petrec timpul în zonă și nu un context care să atragă atenția agenților”. În opinia celor de la Iulius Mall, incidentul reprezintă un caz singular, siguranța vizitatorilor fiind o preocupare constantă și o prioritate pentru aceștia. De asemenea, cei de la Iulius Mall sunt deciși ca după ce autoritățile vor stabili concluziile privind incidentul, dacă va fi cazul, să analizeze oportunitatea implementării unor noi măsuri”.

În ciuda gravității incidentului, în care, fără motiv, un tânăr de 15 ani a înjunghiat cu un cuțit în picior și mână o minoră de 17 ani, , reprezentanții Iulius Mall asigură vizitatorii că aceștia “Cu certitudine sunt în deplină siguranță în orice zonă s-ar afla, asemenea incidente spontane fiind imposibil de anticipat sau prevenit, ținând în totalitate de impulsul factorului uman”.