Ionuţ Rusu: Este nevoie de evenimente. Eu cred că economia îşi va reveni

Directorul BTarena Cluj-Napoca, Ionuţ Rusu invitat la NapocaFM a vorbit despre cum a fost afectată BTarena în pandemie.

“Într-adevăr din 15 martie 2020 s-au interzis evenimentele cu public și nu doar evenimentele cu public. La inițiativa Auchan în parteneriat cu primăria municipiului Cluj-Napoca s-a organizat un spital de campanie, dacă mai țineți minte.

BTarena a pierdut foarte multe evenimente în pandemie. Anul 2019 a fost un an plin de evenimente, a fost un an cu un grad de ocupare de peste 95%, practic noi nu mai aveam timp liber. Nu mai aveam timp să organizăm alte evenimente.

Sala Polivalentă în anul 2020 din estimarea de venituri pe care am făcut-o a pierdut undeva la 900.000 de mii de euro”, a declarat Ionuţ Rusu.

De asemenea, Ionuţ Rusu a menţionat în cadrul emisiunii faptul că, societatea are nevoie de evenimente.

“Este nevoie de evenimente. Este nevoie de socializare. Lumea abia așteaptă să iasă la evenimente și cred că atunci când ne va permite legislația cred că fi un adevărat boom al evenimentelor.

Publicul din Cluj-Napoca este un public iubitor de sport și de evenimente. La fiecare eveniment sportiv participă lume în număr mare. La toate evenimentele sportive care au avut loc la Sala Polivalentă s-au spart recorduri de audiență la nivel național. Clujenilor le place sportul și plătesc un bilet de intrare”, a menţionat Ionuţ Rusu la NapocaFM.

Ionuţ Rusu a precizat că, organizatorii de evenimente au fost foarte afectaţi de pandemie.

“Organizatorii de evenimente au fost puternic afectați. Organizatorii de evenimente nu au timp să facă și altceva. Job-ul lor principal este să organizeze evenimente și pe asta se bazau. Pe unii i-au prins cu evenimente organizate fără bilete vândute, pe alții i-au prins cu evenimente organizate și cu bilete vândute, pe alții i-au prins cu pregătirea mai multor evenimente și o parte dintre ei au supraviețuit, o parte nu au supraviețuit.

Eu cred ca economia îşi va reveni. Cred că lumea îşi doreşte să iasă din pandemie. Cred că anul 2022 va fi un an care se va apropia cât de cât de normal”, a menţionat Ionuţ Rusu.

De asemenea, Ionuţ Rusu a mai precizat în cadrul emisiunii faptul că, poate în următoarea perioadă se va scumpi taxa de parcare de la Sala Polivalentă.

“Prețurile pe care le practicăm sunt încă foarte mici, tocmai pentru a încuraja lumea să nu mai parcheze mașina în centrul orașului. La noi este 1 leu pe oră. Probabil că vom interveni un pic pe aceste prețuri pentru că gradul de ocupare este foarte mare în zilele de weekend. Vom regla un pic din tarif. Nu avem încă o propunere către Consiliul Local”, a declarat Ionuţ Rusu la NapocaFM.

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/163663592285919