Iohannis: Masca de protecţie sanitară trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează anti-COVID suficiente persoane

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, în opinia sa masca de protecţie sanitară trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează anti-Covid-19 suficiente persoane, pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

"Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează destui şi până scăpăm de această pandemie. Este o măsură de precauţie simplă, uşor de folosit şi eficientă", a spus Iohannis.

Iohannis a spus că, în continuare există oameni care nu se vaccinează.

"Suntem în plină pandemie. Este foarte trist şi sunt în situaţia să repet de nenumărate ori. Suntem în pandemie, valul patru ne-a lovit foarte rău şi îi rog foarte mult pe români să meargă să se vaccineze. Suntem într-un paradox. Suntem în pandemie, avem arma pentru a termina pandemia, este vaccinul şi, în continuare, lumea stă şi nu se vaccinează. Nu pot să înţeleg foarte bine aceste reticenţe. Este un vaccin verificat şi răsverificat pe miliarde de oameni între timp, este un vaccin care funcţionează foarte bine şi îi rog pe români să meargă să se vaccineze, să terminăm odată cu această pandemie şi să ne vedem de treaba noastră", a declarat Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunţat că, i-a fost administrată doza a treia de vaccin anti-COVID.