Investiţie în infrastructura educațională la Seminarul Teologic Ortodox. Se construieşte sala de sport și se extinde capacitatea școlii de la 276 elevi la 400 elevi.
“Am verificat săptămâna trecută stadiul lucrărilor de la Seminarul Teologic Ortodox (școală cu clasele V-VIII), proiect cu finanțare europeană. Investiția cuprinde supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire, rezultând un imobil Sp+P+3E și construirea unei săli de sport în curtea școlii (P+1E). Noua sală de sport include vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și pentru profesori. Vor fi instalate 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă. Proiect finanțat din fonduri europene. Stadiu lucrări: 78%.
După modernizare, școala va avea 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională (prin extinderea parterului clădirii), bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical.
Etajul 3 nou construit cuprinde 5 săli de clasă, un laborator de informatică, sala de muzică și atelierul de pictură. Restul clădirii a fost reorganizat, iar funcțiunile redistribuite astfel încât să fie cuprinse noi săli de clasă și noi spații utile pentru elevi. Spațiile pentru elevi vor fi dotate cu echipamente didactice și IT.
Lucrările la clădirea existentă includ și echiparea cu facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant). De asemenea, creșterea eficienței energetice a școlii este prioritară în proiect, fiind incluse lucrări de termoizolare a imobilului, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu, respectiv înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire. Fațadele vor fi echipate cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor”, a declarat Primarul Clujului, Emil Boc.
Valoarea contractului de execuție de lucrări: 15.878.606,60 lei +TVA (3.240.532 euro + TVA). Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.