Vasile Dîncu: Intelectualii au dispărut din partidele din România

"S-a pierdut intelectualitatea, au dispărut intelectualii din partid, ori partidele fără intelectuali sunt partide de vânători de voturi. Intelectualii au dispărut din majoritatea partidelor din România și atunci nu pot avea programe de guvernare serioase când ajung la putere, nu pot duce România în direcția cea mai bună. De aici nevoia schimbării", a declarat Vasile Dîncu, candidat PSD Cluj la Senat, la Napoca FM.

Vasile Dîncu a mai spus că sunt multe procese prin care intelectualii fac un pas în spate sau sunt împinşi discret sau mai puţin discret. Acesta a precizat că în primul rând intelectualii sunt buni în campanie şi una este imaginea bună a unui intelectual şi alta este să câştigi. 

"Sunt multe procese prin care intelectualii fac un pas în spate sau dacă nu sunt împinși discret sau mai puțin discret. În primul rând intelectualii sunt buni în campanie, sunt afișați, sunt puși în vitrină, după campanie în schimb vin generalii câștigători din războiul electoral care încep să țină discursuri de genul şi una este teoria și alta imaginea practică. Una este imaginea bună a unui intelectual și altă este să câștigi voturi. Și asta-i face pe oamenii care au ceva de spus să plece capul și să se retragă discret. Orice intelectual serios care este cu adevărat intelectual știe cum a reușit în viață și știe că fără carte şi fără educație nu poți să faci politică la nivelul acela, la nivelul înalt. De multe ori intelectualii sunt puși să competiționeze. Acesta este procesul prin care intelectualii dispar din partide", a declarat Vasile Dîncu, candidat PSD Cluj la Senat, la Napoca FM.