Începe licitația de execuție pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat că forul administrativ județean urmează să scoată la licitație execuția efectivă a Centrului Intergrat de Transplant.

„Vă pot da în premieră o informație: în următoarele zile demarăm licitația pentru Centrul multi-organ de Transplant. Am ajuns și cu acesta la final. În scurt timp vom da drumul la licitație și pentru Spitalul de Copii, dar Centrul de Transplant este finalizat ca procedură, ca și documente. Am rugat colegii mei să grăbească procedurile și să putem da drumul la licitație. Ambele mari proiecte sunt pe PNRR”, a declarat Tișe, la Ziua Live.

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Hașdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.