Incendiu de proporții la Institutul "Matei Balș”. Patru persoane au murit, 100 de pacienți au fost evacuați

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire. Potrivit pompierilor, în clădire erau aproximativ 100 de persoane. Incendiul a fost stins, iar pacienții evacuați au fost transportați către alte spitale. La Institutul "Matei Balș” s-au deplasat vineri dimineața șeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și senatorul PSD Streinu-Cercel, fost manager al spitalului.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că nu sunt pacienți cu arsuri. Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat că 42 de pacienți au fost relocați la alte spitale, iar 60 au fost mutați țn alte pavilioane ale spitalului. El a precizat cș este țn curs de desfășurare o anchetă.

"Există o anchetă a poliției și există un control efectuat de Corpul de control al premierului și de Corpul de control al Ministerului Sănătății. Există echipe care iau legătura cu familiile. Oxigenul este principalul medicament pentru COVID-19, situația e diferită de la un pacient la altul. Intervenția a fost rapidă și extrem de eficientă, echipele au intervenit prompt și transferurile au fost fșcute extrem de rapid. Sunt 102 pacienti care au fost transferați. Se face centralizarea pacienților internați la terapie intensivă, situația este în dinamică”, a susținut Vlad Voiculescu.