Încă o şcoală specială modernizată cu fonduri europene la Cluj. Lucrările se apropie de finalizare

Proiectul Consiliului Județean Cluj privind reabilitarea cu fonduri europene, a Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, se apropie de finalizare. Stadiul fizic al lucrărilor este de 85%.

“Vom finaliza curând procesul de reabilitare, cu bani europeni, a unei şcoli speciale. Noile ateliere vor beneficia de toate dotările necesare şi de echipamente de ultimă generaţie. Cu fiecare zi care trece suntem tot mai aproape de finalizarea cu success a acestei investiţii cu ajutorul căreia vom asigura condiţii optime pentru copiii şcolarizaţi aici”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările la clădirea atelierelor din cadrul școlii sunt realizate în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, operațiunile continuând la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare sunt executate în proporție de 95%. Totodată, partea arhitecturală este realizată în procent de 90%, tâmplăriile exterioare sunt montate în totalitate iar cele interioare în proporție de 85%, termosistemul fiind realizat în proporție de 95%.

În prezent se execută lucrări de finisaje interioare - zugrăveli, pardoseli de tip tarkett, linoleum natural și parchet precum și lucrări de amenajări exterioare, la aleea pietonală.

Corpul 1 și Corpul 2 al clădirii atelierelor, cu un regim de înălțime P+2 E, precum și Corpul 3, cu un regim de înălțime P+1 E, cuprind sala de fizioterapie, laboratorul IT, laboratorul de științe, atelierele de ceramică și arte plastice, sălile de ședință, comisia medicală, cabinetul psihologic, biroul asistentului social precum și grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilități.

Concomitent cu evoluția lucrărilor, e extrem de avansat procesul de achiziție, a materialelor educaționale și a altor articole utile furnizării serviciilor instructiv-educative, precum și a echipamentelor necesare pentru stimulare senzorială și kinetoterapie. Până în prezent au fost încheiate trei contracte, respectiv pentru furnizarea mobilierului la comandă, a mobilierului divers și a echipamentelor IT.