Grigore Fati, despre proiectele de blocuri din Apahida: Nu vom permite apropierea blocurilor de case

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a vorbit despre cum se dezvoltă comuna.

În ședințele de comisie de urbanism ale Consiliului Județean sunt tot mai multe proiecte de blocuri care vizează Apahida, iar urbaniștii se tem ca în estul municipiului Cluj-Napoca să nu se întâmple ca la vest, în Florești.

Grigore Fati a menţionat că, în PUG (Planul Urbanistic General) sunt prevăzute foarte strict zonele de blocuri.

“În PUG sunt prevăzute foarte strict zonele de blocuri, pe Râtul de Sus și în Dărăuaș. Nu mai amestecăm case cu blocuri. Există și situații sensibile, de persoane care au terenuri în zona centrală și sunt interesate de dezvoltare pe verticală, iar noi va trebui să găsim o cale de mijloc. În noul PUG, nu vom permite apropierea blocurilor de case. Vom impune realizarea unor planuri urbanistice zonale pe o suprafață liberă de sarcini de minimum două hectare, mărginite de cel puțin două căi de comunicație. Și vom impune și o perdea verde pe parcela cu blocuri. Așadar nu interzicem, ci creăm condiții restrictive”, a declarat Grigore Fati, la NapocaFM, conform Media9. 

De asemenea, primarul a declarat că, potrivit noului Plan Urbanistic General, blocurile din Apahida nu vor putea depăși cinci etaje.

“Cred că este suficient parter, plus patru etaje, plus mansardă sau etaj retras. Au fost tentative de blocuri de zece etaje, au fost respinse în comisia de urbanism la faza de oportunitate, au revenit cu șase etaje, nu s-a aprobat, dar cred că dacă vor veni cu P+4+M va trece”, a spus Grigore Fati în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de la NapocaFM.