Grecia redeschide graniţele pentru turiștii români

Grecia se pregăteşte să redeschidă graniţele pentru turiştii români din 16 aprilie, în condiţiile în care mai mulţi români s-au arătat interesaţi să-și petreacă inclusiv mini-vacanța de Paște în Grecia.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a declarat Ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

De asemenea, Claudiu Năsui a explicat şi ce se va întâmpla la întoarcerea din Grecia în ţară.

De asemenea, un punct esențial era întoarcerea turiștilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară - discutăm acum de Grecia - intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină, a mai spus Năsui.