Fugită din calea războiului, solista Operei Naționale din Odessa, Anna Bondarenko, pe scena Operei din Cluj

Solistă a Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko a fugit din calea războiului și a ajuns la Cluj-Napoca.

În semn de solidaritate, Opera Națională Română din Cluj-Napoca îi oferă tot sprijinul pentru ca aceasta să-și poată continua activitatea profesională și să beneficieze de tot ce are nevoie, în această perioadă.

Pentru Anna însă, cel mai important este faptul că are posibilitatea de a colabora cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca într-o serie de spectacole, în care va putea transmite tot ceea ce simte, în cel mai emoționant mod, interpretând roluri atât de dragi și pline de semnificație. Iar primul rol este Tatiana în distribuția spectacolului Evgheni Oneghin.

În cursul lunii aprilie, cele două soprane - Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko – alături de mezzosoprana de origine ucraineană Liza Kadelnik, angajată a instituției, vor susține un recital de muzică ucraineană, dedicat refugiaților ucraineni din Cluj-Napoca, unde aceștia vor avea acces gratuit.

Spectacolul Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski va avea loc în data de 1 aprilie, de la ora 18:30.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca este mereu cu gândul la suferința poporului ucrainean, astfel că în data de 4 martie a susținut spectacolul THE ARMED MAN: MISĂ PENTRU PACE de Karl Jenkins, realizat în parteneriat umanitar cu Filarmonica de Stat din Oradea, iar în urma acestui eveniment, cu ajutorul publicului au fost strânși peste 20.000 lei ce vor fi donați pentru ajutarea refugiaților ucraineni. Opera Națională Română din Cluj-Napoca susține cu tărie faptul că muzica este limbajul universal al păcii, indiferent de perioadele pe care le traversează omenirea, mai ales că cea mai importantă misiune a muzicii este limbajul universal pe care îl creează”, a transmis Opera Națională din Cluj.

Biletele pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Operei aflată pe latura estică a clădirii, precum și online, pe www.bilete.ro.