Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de azi

Începând de astăzi, 20 decembrie, toţi cetăţenii care intră în România vor trebui să completeze, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro.

Dacă nu îl vor completa, cetăţenii riscă o amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

„Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetăţenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat. Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărţii de identitate/paşaport, va permite afişarea datelor din formular în aplicaţia informatică a Poliţiei de Frontieră”, arată Guvernul.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până duminică la ora 18:00 au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF), cele mai multe fiind pentru punctul de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.