Fonduri insuficiente la centrul de vaccinare anti-Covid de la Băişoara

Primarul comunei Băişoara Liviu Ghib a precizat că nu sunt suficiente fonduri pentru organizarea unui centru de vaccinare anti-Covid-19, însă va fi nevoit să îl facă. El a spus că acest centru va trebui făcut la căminul cultural.

”Eu, la Băișoara, trebuie să fac un centru de vaccinare anti-Covid. Problema nu este asta, pentru că dacă suntem obligați îl facem, dar nu avem bani. Nu poți face investiții, dacă nu poți face achiziții, care durează în timp, bugetul este la început și nu avem bani. Le vom rezolva.

Problema este că toate cheltuielile vin numai la noi, dar vor fi arondate aici comunele Valea Ierii, Iara, o parte din satele din Ciurila, care vin aici pentru că nu pot merge la Cluj, deși sunt mai aproape. Trebuie să îl fac în căminul cultural, pentru că în dispensarul renovat acum doi ani nu pot face pentru că medicii de familie nu vor să facă. Nu au curaj. Asta e problema. La cămin trebuie să găsesc medici și asistenți, care să vrea să vină”, a spus primarul Liviu Ghib.

Liviu Ghib a declarat că nu ştie cât va costa amenajarea căminului cultural, pentru a derula această acţiune de vaccinare. 

”Din căminul cultural fac trei cabinete medicale, sala de așteptare și vestiare. În fiecare cabinet îmi trebuie pat, birouri, chiuvete și să le racordez la apă și canalizare. 

Problema este că, probabil, trebuie să anulez o asfaltare de la satul Săcel, care mă costă 2 milioane de lei. Pe om nu îl interesează vaccinarea, ci de ce nu am făcut asfaltarea după ce am făcut canalizarea și pic pe locul doi. Acesta e riscul”, a mai adăugat primarul comunei Băişoara.