Florin Cîţu: Le recomand românilor să asculte doar de specialişti când este vorba despre calculul incidenţei cazurilor de COVID-19

Premierul Florin Cîţu a precizat că, specialiştii sunt cei care trebuie să se pronunţe în privinţa modului de calcul al ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

Premierul a fost întrebat cum răspunde acuzaţiilor lansate de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu potrivit cărora au fost "ascunse" rezultatele unor teste pozitive COVID-19 pentru a se putea organiza Congresul PNL la sfârşitul săptămânii trecute.

"Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti. Informaţiile referitoare la sănătate sau modul de calcul al incidenţei trebuie să vină doar de la specialişti, nu de la oameni care nu au niciun fel de experienţă, expertiză în acest domeniu. Ar trebui să fim foarte atenţi aici. Eu ştiu, deja, şi în acest caz domnului respectiv (...) i s-a dat o replică de la DSP, de la specialişti, care spun foarte clar cum s-au făcut lucrurile. De aceea, le recomand românilor, de fiecare dată, să asculte doar opinia specialiştilor. Aşa, foarte mulţi oameni cred că se pricep la foarte multe lucruri, dar e bine să mergem cu specialiştii", a declarat Florin Cîţu, la sediul PNL.