Florin Cîțu: În 30 de ani nu a existat o alianță mai toxică decât cea pe care o vedem azi

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului dezbate și votează marți, 5 octombrie, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva guvernului Cîțu. Matematic, moțiunea are cele mai mari șanse să treacă, după ce atât USR PLUS cât și AUR au anunțat că vor vota „pentru”.

În timpul dezbaterii la primul etaj din plenul Parlamentului a fost afișat un banner cu mesajul „USR+AUR=PSD” iar Florin Cîțu a fost huiduit în timpul discursului.

”Astăzi a murit moralitatea. Așa zișii reformiști s-au unit cu extremiștii. Dragi români, ați fost trădați. Vor să dea jos guvernul în care au ajuns datorită dvs. Pot fi mai josnici de atât? S-au făcut frați cu pesediștii și neo-fasciștii pentru a da jos singurul premier care i-a pus la treabă. Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare dar cu un șef mai indulgent. Cineva pus de ei, care să închidă ochii. În 30 de ani de zile nu a existat o alianță mai toxică decât cea pe care o vedem astăzi.Oare ce câștigă USR prin faptul că aruncă România în haos? Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Am crezut că e un partid că vrea reformă. Adevărata față a USR e cea pe care o vedem azi.

Trebuie să-i fi demis pe miniștrii USR PLUS de mult mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul. Până la urmă și-au dat seama că nu pot și au plecat singur. Nu voi mai permite așa ceva. USR stă lângă PSD, unde le este locul.

Florin Cîțu:„PSD a fost complice, a încurajat antivacciniștii. USR a fost inert. Am fost singurul care a venit cu soluții concrete pentru protejarea consumatorului vulnerabil. Bineînțeles, în Parlament mai sunt și alte legi care nu trec. Parlamentul e ocupat de o competiție de moțiuni când oamenii au probleme reale. Pro-vacciniștii stau alături de antivacciniști. Kafka ar fi mândru de voi. Văd pesediștii, căudați detalii despre Kafka, nu-i așa?”, a declarat Florin Cîțu.